Разлика помеѓу преработките на „Максим Димитриевски“

нема опис на уредувањето
 
Максим Димитриевски (29 нoември 1975 во Куманово) — македонски политичар и градоначалник на Општина Куманово од 2017 година.
[[Податотека:Максим_Димитриевски4.jpg|мини|Максим Димитриевски4]]
 
==Образование==
 
Основно и средно образование завршува во родниот град, а дипломира на правниот факултет во Скопје. Во 2011 година изработува публикуван труд: „Вкупни даночни приходи и расходи во ЕЛС со осврт на Општина Куаманово“.
 
Магистрант на тема „Ниско ниво на децентрализација – причина за несоодветен развој на единиците на локална самоуправа во Република Македонија“.
[[Податотека:Максим_Димитриевски3.jpg|мини|Максим Димитриевски3]]
[[Податотека:Максим_Димитриевски5.jpg|мини|Максим Димитриевски5]]
 
==Живот==
 
Димитриевски е семеен човек, сопруг и татко на три деца.
[[Податотека:Максим_Димитриевски2.jpg|мини|Максим Димитриевски2]]
 
==Политичка кариера==
 
1.634

уредувања