Разлика помеѓу преработките на „Политичка кампања“

с
→‎Кампањска етика и времетраење на кампањата: Правописна исправка, replaced: бежич → безжич
с (Јазично подобрување, replaced: лидер → водач (7), Лидер → Водач)
с (→‎Кампањска етика и времетраење на кампањата: Правописна исправка, replaced: бежич → безжич)
 
===Кампањска етика и времетраење на кампањата===
Современите политички кампањи поставија нови стандарди за тоа како секојдневно се водат успешните кампањи. Кампањата се води така што на јавноста ќе и изгледа дека е во квази-воен стил, со строга алка на команда, нулта толеранција за одредени забранети активности. Еден проширен дневен распоред кој започнува рано и завршува многу подоцна од повеќето работни денови. Збранетите активности можат да ги вклучуваат, но не се ограничени на бројот на извршени телефонски разговори, чукнувања на врата, регрутирани доброволци и така натамау. Ова сè повеќе е проблем во канцелариите кои се бежичнобезжично поврзани без директен надзор, излегување надвор од синџирот на команда (на пример, разговарање на вработен со надредениот, кој случајно се спријателува со него за да добие посебни услуги или да му пренесува информации) , оние кои не се претставници на печатот да разговараат со новинарите, блогирање (се однесува на друга форма на комуницирање со печатот) кое може да стане потенцијална лесна цел за опозициската дискредитирачка кампања.Дневниот распоред на политичката кампања е премногу проширен, често нема определен почеток или крај, само серија задачи кои треба да се исполнат во точно пропишано време (или многу често ЦОБ ).
 
ЦОБ за политичката кампања , општо се дефинира како "времето од ноќта кога на твојот надзорник му е наложено да ги пријави неговите/нејзините броеви со што твоето пријаување на броеви" ( најчесто последната активност политичкиот активист ја прави пред ЦОБ ) може да игра важан улога во неговото/нејзиното пријавување. На приме, филд-организаторот може да има собрано 9 нови ангажирани доброволци за настан во текот на денот, од него се бара ова да му го пренесе на својот регионален филд-директор со што тој може да соопшти дека сите филд-организатори регрутирале точно 52 доброволци за споменатиот настан, што треба да биде пренесено до заменик директорот на Стате Фиелд до 09:00, со што ТИЕ можат да разговараат со него во 09:15 и да му пренесат дека за настаните се регрутирани 827 доброволиц низ државата. Кога ќе се заврши секој дел од овие известувања, организаторите можат да прават документација на повеќе нивоа, да праќаат електронска пошта, да телефонираат кај пријатели и други активности кои немаат ефект ако се прават за време на работните часови или во текот на гласањето.