Избришана содржина Додадена содржина
Ред 258:
Благодаря ти за отговора! Мико навремето съм го питал по тези въпроси, той малко си якара наизуст мен ако питаш. В Либаново и днес се говори македонски диалект, това го знам от човек, който е ходил в района. За Берско там работата е много неясна, областта не е изследвана. Тук файлове може ли да прикачват?
:{{одговор|Kanalcek}} Да, нормално може, по стандардната постапка за месно прикачување, ако ти е позната. Инаку, многу ме интересира каков е тој дијалект, дали највеќе личи на солунскиот, на воденскиот или на нестрамскиот. Фасцинантно. --[[Корисник:Bjankuloski06|Б. Јанкулоски]] <small>([[Разговор со корисник:Bjankuloski06|разговор]])</small> 13:30, 20 септември 2020 (CEST)
:{{одговор|Kanalcek}} Хахаха - наизуст или не в крайна сметка питаш - отговаря ти се. Възможно е твоят човек силно да го е объркал Либаново с Либахово. Също така е напълно възможно разбира се да има говорещи нашия език и в Либаново - най-малкото има вътрешни миграции и то големи. Истината е обаче продължава да е непоклатима: езикът бавно си отива. И аз съм ходил в Берско (и в Кайлярсо и в Костурско и в Леринско и във Воденско и то много пъти), езикът се чува от бабите само по екзархийските села от типа на Голишани и то с голема мъка вече. И ми се гледа, че има и процес на отдръпване на север - поне в Костурско със сигурност - тая година не намерих никой, който да говори по нашки нито в Дупяк, нито в Здралца, нито в Горенци, чак в Габреш (Новият). По стария ти въпрос с Неохор - старо име е на Кипсели. [[User:Мико|Мико]] <small>([[User talk:Мико|разговор]])</small> 14:03, 20 септември 2020 (CEST)