Разлика помеѓу преработките на „Скриптирање на опслужувачка страна“

с
→‎Технологии за скриптирање на опслужувачска страна: Правописна исправка, replaced: често пати → честопати
с (→‎Вовед: Правописна исправка, replaced: например → на пример)
с (→‎Технологии за скриптирање на опслужувачска страна: Правописна исправка, replaced: често пати → честопати)
:opensource решение, кодот се вгнездува во HTML документот.
;[[JavaScript на опслужувачска страна]]
:JavaScript се користи најчесто на клиентска страна но може често патичестопати да се сретне и на опслужувачска страна.
;[[SMX]]
:opensource програмски јазик сличен на Lisp, се вгнездува во HTML странците.