Разлика помеѓу преработките на „Планетите во астрологијата“

s
(Меркур +)
(s)
 
===Митолошки и астролошки податоци===
[[Меркур (бог)|Меркур]] е крилатиот гласник на боговите[[бог]]овите. Носи сандали со крилја, а на боговите им носи информации. Неговата функција е да ја крене [[свест]]а на повисоко ниво. Дава разбирање, и ако ни фали силата на Меркур, не сме способни да разменуваме идеи.
 
Традиционално, Меркур бил „бог момче“, а неговата сила е појака во раната младост, во периодот кога учиме. Силата на мислата е голема, и кога нешто е искажано со зборови си има свој сопствен живот, или кажано симболично „пенкалото е помоќно од мечот“.