Големо Московско Кнежевство: Разлика помеѓу преработките

с
→‎Кнезови: Правописна исправка, replaced: два пати → двапати (5)
с (→‎Кнезови: Правописна исправка, replaced: кнежество → кнежевство (3), Кнежество → Кнежевство (2))
с (→‎Кнезови: Правописна исправка, replaced: два пати → двапати (5))
 
| align="center"|[[1281]]
| align="center"|[[4 март]] [[1304]]
| align="center"|Син на Данаил Московски и Марија<br>женен на два патидвапати:<br>ќерка на кнезот Константин Ростовски<br>''немаат деца''<br>Кончака<br>''немаат деца''
| align="center"|[[21 ноември]] [[1325]]
| align="center"|[[21 ноември]] [[1325]]<br>[[Сарај Бату]],[[Монголија]]
| align="center"|[[1288]]<br>[[Москва]], Големо Московско Кнежевство
| align="center"|[[21 ноември]] [[1325]]
| align="center"|Син на Даниел Московски и Марија<br>женен два патидвапати:<br>Елена<br>''3 деца''<br>Јулија<br>''3 деца''
| align="center"|[[31 март]] [[1340]]
| align="center"|[[31 март]] [[1340]]<br>[[Москва]],[[Велико московско княжество]]
| align="center"|[[30 март]] [[1326]]<br>[[Москва]], Големо Московско Кнежевство
| align="center"|[[27 април]] [[1353]]
| align="center"|Син на Иван I и Елена<br>брат на Симеон Гордиот<br>два патидвапати:<br>Феодосија<br>''немале деца''<br>Александра Велјаминова<br>''4 деца''
| align="center"|[[13 ноември]] [[1359]]
| align="center"|[[13 ноември]] [[1359]]<br>[[Москва]], Големо Московско Кнежевство
| align="center"|[[22 јануари]] [[1440]]<br>[[Москва]], Големо Московско Кнежевство
| align="center"|[[27 март]] [[1462]]
| align="center"|Син на Василиј II и Марија<br>два патидвапати:<br>Марија Тверска<br>''1 дете''<br>[[Софија Палеологина]]<br>''8 деца''
| align="center"|[[27 октомври]] [[1505]]
| align="center"|[[27 октомври]] [[1505]]<br>[[Москва]], Големо Московско Кнежевство
| align="center"|[[25 март]] [[1419]]<br>[[Москва]], Големо Московско Кнежевство
| align="center"|[[27 октомври]] [[1505]]
| align="center"|Син на Иван III и Софија Палеологина<br>два патидвапати:<br>[[Соломонија Сабурова]]<br>''немале деца''<br>[[Елена Глинскаја]]<br>''2 деца''
| align="center"|[[3 декември]] [[1533]]
| align="center"|[[3 декември]] [[1533]]<br>[[Москва]], Големо Московско Кнежевство