Разлика помеѓу преработките на „Тивок глас (филм од 2016)“

с
(Создадено преведувајќи ја страницата „A Silent Voice (film)“)
 
Јапонскиот тинејџер Шоја Ишида има намера да се самоубие. Премислувајќи се во последен момент, тој се сеќава на неговите денови во основно училиште и на настаните што го довеле овде. Нова ученичка по име Шоко Нишимија ја известува паралелката дека таа е глува. Таа се обидува да се вметне во паралелката, но на крајот го вознемирува Шоја и неговите пријатели, па тие почнуваат да ја малтретираат. Кога за малтретирањето разбрал директорот, Шоја е истакнат како виновник. Наскоро, малтретирањето од паралелката е насочено кон него, подложувајќи му го на истиот третман што ѝ го дале на Шоко. Шоја ја обвинува Шоко и двајцата влегуваат во физичка расправија. Таа потоа е префрлена во друго училиште. Тој подоцна ја наоѓа тетратката на Шоко, која ја оставила зад себе, и ја задржува.
 
Сега во средно училиште, Шоја е општествено отфрлен. Тој ги избегнува лицата на оние околу него, не можејќи да ги погледне во очи. Томохиро Нагацука, уште еден осаменик, се дружи со Шоја откако Шоја му помага против еден силеџија. Шоја го посетува центарот за знаковни јазици, ѝ ја враќа тетратката на Шоко со надеж дека ќе направи измени и открива дека научил знаковен јазик. Двајцата започнуваат да се среќаваат на мост за да ги хранат рибите [[Јапонски крап|Коикои]] со леб.
 
Еден ден, на Шоја и Шоко случајно им паѓа тетратката на Шоко во реката, и скокаат за да ја повратат, што е забрането. Јузуру Нишимија, помладата сестра на Шоко, тајно го фотографира Шоја како скокнува и ја објавува на интернет. Шоја е суспендиран.
 
; {{Јапонски|Наока Уено|植野 直花|Уено Наока}}
: Глас од : Јуки Канеко
: