Разлика помеѓу преработките на „Предлошка:Архео-Штип“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: {{Navbox |name = Архео-Штип |state = autocollapse |titlestyle = background-color:#2D70A6 |title = <font color=#FFFFFF >Арх...)
 
|group1= [[Податотека:Macedonian archaeology stub icon.svg|70п]]
|list1=<div>
<center><font color= #000000>[[Стар Бунар (Балталија)|Стар Бунар<small> (Балталија)</small>]] {{•}} [[Крундилов Дол (Брест)|Крундилов Дол<small> (Брест)</small>]] {{•}} [[Плоча (Брест)|Плоча<small> (Брест)</small>]] {{•}} [[Црква Св. Пантелеј (Брест)|Црква Св. Пантелеј<small> (Брест)</small>]] {{•}} [[Шумнати Рид (Брест)|Шумнати Рид<small> (Брест)</small>]] {{•}} [[Судичка Река (Врсаково)|Судичка Река<small> (Врсаково)</small>]] {{•}} [[Горачино (археолошко наоѓалиште)|Горачино<small> (Горачино)</small>]] {{•}} [[Ограѓе (Горачино)|Ограѓе<small> (Горачино)</small>]] {{•}} [[Гробишта (Доброшани)|Гробишта<small> (Доброшани)</small>]] {{•}} [[Дива Топола (Долани)|Дива Топола<small> (Долани)</small>]] {{•}} [[Ерџелија (Долани)|Ерџелија<small> (Долани)</small>]] {{•}} [[Јаребичова Вода (Долани)|Јаребичова Вода<small> (Долани)</small>]] {{•}} [[Кале (Долани)|Кале - Градиште<small> (Долани)</small>]] {{•}} [[Кутлевец (Долани)|Кутлевец<small> (Долани)</small>]] {{•}} [[Рамниште (Долани)|Рамниште<small> (Долани)</small>]] {{•}} [[Ќерамидница (Долани)|Ќерамидница<small> (Долани)</small>]] {{•}} [[Чука (Долани)|Чука<small> (Долани)</small>]] {{•}} [[Градиште (Драгоево)|Градиште<small> (Драгоево)</small>]] {{•}} [[Селски Гробишта (Драгоево)|Селски Гробишта<small> (Драгоево)</small>]] {{•}} [[Ташли Трла (Драгоево)|Ташли Трла<small> (Драгоево)</small>]] {{•}} [[Градиште (Криви Дол)|Градиште<small> (Криви Дол)</small>]] {{•}} [[Грамади (Криви Дол)|Грамади<small> (Криви Дол)</small>]] {{•}} [[Долна Бежанија (Криви Дол)|Долна Бежанија<small> (Криви Дол)</small>]] {{•}} [[Јанчовец (Криви Дол)|Јанчовец<small> (Криви Дол)</small>]] {{•}} [[Бунар (Лесковица)|Бунар<small> (Лесковица)</small>]] {{•}} [[Голема Нива (Лесковица)|Голема Нива<small> (Лесковица)</small>]] {{•}} [[Дабјата (Лесковица)|Дабјата<small> (Лесковица)</small>]] {{•}} [[Дворот на Божин Николов (Лесковица)|Дворот на Божин Николов<small> (Лесковица)</small>]] {{•}} [[Сопот (Лесковица)|Сопот - Карабурун<small> (Лесковица)</small>]] {{•}} [[Стари Гробишта (Лесковица)|Стари Гробишта<small> (Лесковица)</small>]] {{•}} [[Суни Чешма (Лесковица)|Суни Чешма<small> (Лесковица)</small>]] {{•}} [[Бара (Ново Село)|Бара<small> (Ново Село (село))</small>]] {{•}} [[Богородичен Даб (Ново Село)|Богородичен Даб<small> (Ново Село (село))</small>]] {{•}} [[Стари Гробишта (Ново Село)|Стари Гробишта<small> (Ново Село (село))</small>]] {{•}} [[Калимерово (Ново Село)|Калимерово<small> (Ново Село (населба))</small>]] {{•}} [[Марков Камен (Ново Село)|Марков Камен<small> (Ново Село (населба))</small>]] {{•}} [[Орлов Дол (Ново Село)|Орлов Дол<small> (Ново Село (населба))</small>]] {{•}} [[Паскова Чешма (Ново Село)|Паскова Чешма<small> (Ново Село (населба))</small>]] {{•}} [[Црква Св. Спас (Ново Село)|Црква Св. Спас<small> (Ново Село (населба))</small>]] {{•}} [[Гробишта (Пенуш)|Гробишта<small> (Пенуш)</small>]] {{•}} [[Градиште (Пиперово)|Градиште - Чука<small> (Пиперово)</small>]] {{•}} [[Црквиште (Пиперово)|Црквиште<small> (Пиперово)</small>]] {{•}} [[Ескибал (Почивало)|Ескибал<small> (Почивало)</small>]] {{•}} [[Исарл′к (Почивало)|Исарл′к<small> (Почивало)</small>]] {{•}} [[Кисетарла (Почивало)|Кисетарла<small> (Почивало)</small>]] {{•}} [[Стаиќувез (Почивало)|Стаиќувез<small> (Почивало)</small>]] {{•}} [[Фрн (Почивало)|Фрн<small> (Почивало)</small>]] {{•}} [[Бавчи (Пухче)|Бавчи<small> (Пухче)</small>]] {{•}} [[Градиште (Пухче)|Градиште<small> (Пухче)</small>]] {{•}} [[Кала (Пухче)|Кала<small> (Пухче)</small>]] {{•}} [[Пухче (археолошко наоѓалиште)|Пухче<small> (Пухче)</small>]] {{•}} [[Рамниште (Пухче)|Рамниште<small> (Пухче)</small>]] {{•}} [[Вучеви Ливади (Сарчиево)|Вучеви Ливади<small> (Сарчиево)</small>]] {{•}} [[Јарма (Селце)|Јарма<small> (Селце)</small>]] {{•}} [[Тумба (Селце)|Тумба<small> (Селце)</small>]] {{•}} [[Гробишта (Скандалци)|Гробишта<small> (Скандалци)</small>]] {{•}} [[Поле (Софилари)|Поле<small> (Софилари)</small>]] {{•}} [[Црквиште (Софилари)|Црквиште<small> (Софилари)</small>]] {{•}} [[Варница (Стар Караорман)|Варница - Крушка<small> (Стар Караорман)</small>]] {{•}} [[Горно Поле (Стар Караорман)|Горно Поле - Балабаница<small> (Стар Караорман)</small>]] {{•}} [[Крушка (Стар Караорман)|Крушка<small> (Стар Караорман)</small>]] {{•}} [[Орлови Чуки (Стар Караорман)|Орлови Чуки<small> (Стар Караорман)</small>]] {{•}} [[Солена Вода (Стар Караорман)|Солена Вода<small> (Стар Караорман)</small>]] {{•}} [[Трансформатор (Стар Караорман)|Трансформатор<small> (Стар Караорман)</small>]] {{•}} [[Кирезл′к (Степанци)|Кизерл′к<small> (Степанци)</small>]] {{•}} [[Аџибунар (Суво Грло)|Аџибунар<small> (Суво Грло)</small>]] {{•}} [[Гробишта (Суво Грло)|Гробишта - Чукарки<small> (Суво Грло)</small>]] {{•}} [[Ќоилук (Суво Грло)|Ќоилук<small> (Суво Грло)</small>]] {{•}} [[Дугени (Судик)|Дугени<small> (Судик)</small>]] {{•}} [[Кула (Судик)|Кула<small> (Судик)</small>]] {{•}} [[Солунски Рид (Судик)|Солунски Рид<small> (Судик)</small>]] {{•}} [[Хисар (Топлик)|Хисар<small> (Топлик)</small>]] {{•}} [[Три Чешми (археолошко наоѓалиште)|Три Чешми<small> (Три Чешми)</small>]] {{•}} [[Исар (Хаџи-Хамзали)|Исар<small> (Хаџи-Хамзали)</small>]] {{•}} [[Града (Црешка)|Града<small> (Црешка)</small>]] {{•}} [[Исар (Црешка)|Исар<small> (Црешка)</small>]] {{•}} [[Полиса (Црешка)|Полиса<small> (Црешка)</small>]] {{•}} [[Турски Гробишта (Црешка)|Турски Гробишта<small> (Црешка)</small>]] {{•}} [[Бунарче (Чардаклија)|Бунарче<small> (Чардаклија)</small>]] {{•}} [[Манастирче (Чардаклија)|Манастирче<small> (Чардаклија)</small>]] {{•}} [[Чепрево (Шашаварлија)|Чепрево<small> (Шашаварлија)</small>]] {{•}} [[Ѕидини (Шопур)|Ѕидини<small> (Шопур)</small>]] {{•}} [[Логур (Шопур)|Логур<small> (Шопур)</small>]] {{•}} [[Мадемска Река (Шопур)|Мадемска Река<small> (Шопур)</small>]] {{•}} [[Манастириште (Шопур)|Манастириште<small> (Шопур)</small>]] {{•}} [[Пилав Тепе (Шопур)|Пилав Тепе<small> (Шопур)</small>]] {{•}} [[Ширинка (Шопур)|Ширинка<small> (Шопур)</small>]] {{•}} [[Астибо|Астибо - Стар Конак<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Бабите (Штип)|Бабите<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Штипска тврдина|Исар<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Кемер (Штип)|Кемер<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Св. Архангел Главатов (Штип)|Св. Архангел Главатов<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Св. Архангел Михаил (Штип)|Св. Архангел Михаил - Фитија<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Св. Власиј (Штип)|Св. Власиј<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Св. Илија (Штип)|Св. Илија<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Св. Јован Крстител (Штип)|Св. Јован Крстител<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Трговски Центар (Штип)|Трговски Центар<small> (Штип)</small>]] {{•}} [[Тузлија (Штип)|Тузлија<small> (Штип)</small>]]</font></center>
</div>