Разлика помеѓу преработките на „Кадина Пештера“

Додаден 251 бајт ,  пред 4 месеци
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
 
==Одлики==
На запад од селото [[Гумалево]], од левата страна на [[Кадина Река]], на допирот помеѓу кристалесттите шкрилци и дискордантно на нив поставените хипуритски варовници, изградена е голема [[поткапина]], со должина од 80 до 100 метри и височина од 15 метри<ref name="Малковски">{{Наведена книга|title=Општина Зелениково (монографија)|last=Малковски|first=Ѓорѓи|publisher=|year=2001|isbn=9989-57-049-3|location=Скопје|pages=14}}</ref>. Во внатрешноста на поткапината има појава на мали пештерски украси, сталактити.
 
==Спортско качување==