Разлика помеѓу преработките на „Кадина Пештера“

Додадени 590 бајти ,  пред 5 месеци
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
 
==Одлики==
На запад од селото [[Гумалево]], од левата страна на [[Кадина Река]], на допирот помеѓу кристалесттите шкрилци и дискордантно на нив поставените хипуритски варовници, изградена е голема поткапина, со должина од 80 до 100 метри и височина од 15 метри. Во внатрешноста на поткапината има појава на мали пештерски украси, сталактити.
 
==Спортско качување==