Разлика помеѓу преработките на „Кадина Пештера“

Одземени 2 бајти ,  пред 9 месеци
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Кадина Пештера претставува поткапина на голема варовничка карпа која се издигнува високо веднаш над левиот брег на [[Кадина Река]] на 1 километар југозападно од селото [[Гумалево]]. Пештерата се издигнува 50 метри над самиот брег на [[Кадина Река]] на местото каде што таа прави завој (меандер) течејќи низ тесна клисура. Месното население ја нарекува само како Пештера или Шпела (на албански), додека името Кадина Пештера и е дадено од спортските качувачи и планинарите, поради нејзината непосредна близина над [[Кадина Река]].
 
===Одлики===
 
==Спортско качување==