Периода (периоден систем): Разлика помеѓу преработките

дополнување #WPWP #WPWPMK
сНема опис на уредувањето
(дополнување #WPWP #WPWPMK)
[[File:Simple Periodic Table Chart-en.svg|upright=1.75|thumb|right|Во [[периоден систем|периодната табела]] на елементи секој нумериран ред представува периода.]]
Постојат 7 периоди на хемиски елементи. Тие претставуваат редови на кои е поделен периодниот систем на елементи. Периоди на системот се:
 
1.682

уредувања