Разлика помеѓу преработките на „Век“

Додадени 220 бајти ,  пред 3 месеци
 
== Векот како тема во уметноста ==
* „Портрет на крајот на векот“ - песна на полскиот поет [[Збигњев Херберт]].<ref>Zbignjev Herbert, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg – Čigoja štampa, стр.250.</ref>
* „Крајот на векот“ - песна на полската поетеса [[Вислава Шимборска]].<ref>Vislava Šimborska, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg, 2014, стр. 234-235.</ref>
 
== Наводи ==