Разлика помеѓу преработките на „Александар Бујнов“

+
(+)
'''Александар Бујнов''' ([[1879]] - [[1924]]) e бугарски [[револуционер]] од [[Бугарија]], активист на [[ВМОРО]].
 
Бујнов е роден во Шумен, [[Бугарија]]. Во младоста се занимавал со актерство.