Разлика помеѓу преработките на „Број“

Додадени 217 бајти ,  пред 9 месеци
* „Броеви“ - песна на рускиот поет [[Велимир Хлебников]] од 1912 година.<ref>''Антологија руске лирике – X-XXI век. Књига II: Прва четвртина – средина XX века (авангарда и социјалистички реализам)''. Београд: Paidea, 2007, стр. 12.</ref>
* „Песна во чест“ - песна на полската поетеса [[Вислава Шимборска]].<ref>Vislava Šimborska, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg, 2014, стр. 81.</ref>
* „Големиот број“ - песна на полската поетеса [[Вислава Шимборска]].<ref>Vislava Šimborska, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg, 2014, стр. 173-174.</ref>
 
===Броевите како мотив во популарната музика===