Разлика помеѓу преработките на „ОУ „Славчо Стојменски“ - Виница“

с
→‎top: Јазична исправка, replaced: училишен → училиштен
с (→‎top: Отстранување на непотребен наводник, replaced: а" → а, и" → и using AWB)
с (→‎top: Јазична исправка, replaced: училишен → училиштен)
}}
 
'''„Славчо Стојменски“''' — [[основно училиште]] во [[Виница]], [[општина Виница]].На 15 и 17.01.2013 година беа одржани две работилници со наставниците од предметна и одделенска настава на теми,,Говорот на телото во наставата обучувачи Јадранка Илиева- наставник и Марина Спасова-наставник и ,,Вештини на комуникации-видови комуникацииобучувач Јордан Стојанов-училишенучилиштен педагог,Наставничките Невенка Дончева и Радмила Атанасова и ученици од IV-3 одд. од ОУ„Славчо стојменски“ Виница го освоија ПРВОТО место на наградниот конкурс за изработка на новогодишна елка од амбалажен отпад распишан од Друштво за управување со пакување и отпад од пакување ЕКО-ПАК ХИТ ДОО Кочани,Посета на Американскиот амбасадор на нашето уцилиште на 27.10.2011 год,На 24.03 .2011 год се одржа меѓународен натпревар по математика ,,КЕНГУР 2011". На кој и нашето училиште зема активно учество.Се натпреваруваа ученици од 2 до 8 одд
== Учество на натпревари ==НА 18.03.2010 ГОД ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ СЕ ОДРЖА МЕГУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА ,,КЕНГУР 2010 " ВО ПОУ ,,СЛАВЧО СТОЈМЕНСКИ" С. ГРАДЕЦ ВИНИЦА
==Освоени награди==.успешните ученици на ОУ„Славчо Стојменски„ и за нивните ментори за постигнатите резултати на регионален натпревар по м,атематика: