Разлика помеѓу преработките на „Мајка“

Додадени 256 бајти ,  пред 1 година
* „Господинот Когито ја среќава во Лувр статуата на Големата мајка“ - песна на полскиот поет [[Збигњев Херберт]].<ref>Zbignjev Herbert, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg – Čigoja štampa, стр. 128.</ref>
* „Пиета“ - песна на полската поетеса [[Вислава Шимборска]].<ref>Vislava Šimborska, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg, 2014, стр. 110.</ref>
* „Фетишот на плодноста од палеолитот“ - песна на полската поетеса [[Вислава Шимборска]].<ref>Vislava Šimborska, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg, 2014, стр. 125-126.</ref>
 
===Мајката како тема во филмот===