Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Одземање на администраторски статус/Виктор Јованоски/2“

# {{За}}--[[User:Инокентиј|Инокентиј]] <small>([[User talk:Инокентиј|разговор]])</small> 09:27, 6 јули 2020 (CEST)
# {{За}} --[[User:Тиверополник|Тиверополник]] <small>([[User talk:Тиверополник|разговор]])</small> 14:10, 6 јули 2020 (CEST) {{коментар}} Администраторот е неактивен веќе подолго време, и бидејќи нема намера да се активира во следниот период, јас мојот глас го давам за одземање на администраторскиот статус.
# {{За}} --[[User:Виктор Јованоски|Виктор Јованоски]] <small>([[User talk:Виктор Јованоски|разговор]])</small> 18:21, 6 јули 2020 (CEST) {{коментар}} Драги и почитувани мк.Википедијанци, за жал морам да се согласам дека одземање на мојот администраторски статус не е само оправдана, туку и задоцнета одлука (за среќа, од оние без особени последици). Минатиот пат кога беше покрената [[Википедија:Одземање на администраторски статус/Виктор Јованоски|истава постапка]], се обидов да ја протолкувам како импетус за реактивација – но, еве, три години подоцна не можам да се пофалам дека направив нешто во меѓувреме. Иронично, пред само месец-два, така карантински, си зацртав листа на статии за македонски уметници (главно писатели) што треба да се напишат ([[Николина Андова-Шопова]], [[Билјана Црвенковска]], [[Давор Стојановски]], [[Томислав Шопов]]...) или надградат (за жал, повеќето се само краток опис и долга библиографија, макар биле и за [[Влада Урошевиќ]] или [[Славко Јаневски]], а некои не се ни тоа - како за [[Гоце Смилевски]]). Но, како и многу други нешта, и ова остана само на листата на моите желби. Се надевам дека нема да биде за долго и дека во иднина, како и сите вие, со посветеност и вредна работа пак ќе си го заслужам одново истиов статус. Во меѓувреме, бидете добри и продолжете со изградбата на мк.вики – а јас ќе чепкам по нешто на англиската Википедија, каде, макар спорадично и минорно, сум [https://en.wikipedia.org/wiki/User:%D0%92%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80_%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8 поактивен] и каде исто така има многу статии за македонски и балкански уметници што не се баш статии - ако и воопшто се напишани. Па, којзнае, може и во некоја блиска иднина да почнат да посинуваат црвениве имиња во кусиов попис и моето име да најде некое скромно место меѓу вашите во нивната историја. Голем поздрав!
 
=====Против=====