Разлика помеѓу преработките на „Народна банка на Србија“

с
 
 
===Улогата на Народната банка на Србија во европската интеграција===
Од почетокот на процесот на пристапување на Република Србија во [[Европската унија]], Народната банка на Србија е активен учесник во сите фази на процесот, а усогласувањето на правната и институционалната рамка со критериумите и стандардите во Европската унија е еден од приоритетите. Народната банка на Србија во рамките на процесот на преговори е институција која претседава за одредени области на законодавството, како што се: финансиски услуги, економската и монетарната политика.<ref>[hhttpshttps://www.nbs.rs/internet/cirilica/40/40_2/index.html Официјално мрежно место на Народна банка на Србија (пристапено на 10.5.2020)]</ref>
 
== Наводи ==