Разлика помеѓу преработките на „Туризам во Грција“

с
→‎Археолошки местс и градови: Јазична исправка, replaced: локалитети → наоѓалишта
с (→‎Храна и пијалак: Јазична исправка, replaced: пијалок → пијалак)
с (→‎Археолошки местс и градови: Јазична исправка, replaced: локалитети → наоѓалишта)
*Ликиска гробница
*Маратонска могила
*[[Метеора]]: манастирите, кои се локалитетиместа на светското наследство.
*[[Микена]]: во вториот милениум п.н.е. Микена била еден од главните центри на грчката цивилизација.
*[[Месена]]: поголемиот дел од областа на Античка Месена ги содржи урнатините на големата класична градска држава Месена.