Разлика помеѓу преработките на „Полузатворена предна заоблена самогласка“

с
Македонска предлошка, replaced: {{clear}} → {{среди}}
с (Македонска предлошка, replaced: {{clear}} → {{среди}})
 
{{предна самогласка}}
{{стисната самогласка}}
{{clearсреди}}
 
=== Јазици ===
|[[кинески јазик|кинески]]|| [[шангајски дијалект|шангајски]] || [[кинески знаци|安]] '''''eu''''' || {{МФА|[ø̞]}} || 'безбеден' ||
|-
| [[норвешки јазик|норвешки]] || стандарден<br>југоисточен<ref>{{Harvcoltxt|Kristoffersen|2000|p=17}}</ref> || {{јаз|no|[[норвешка азбука |''s'''ø'''t'']]}} || {{МФА|[sø̞̈ːt]}} || 'сладок' || Централизирана.
|-
| colspan="2" | [[турски јазик|турски]]<ref>{{Harvcoltxt|Zimmer|Orgun|1999|p=155}}</ref> || {{јаз|tr|[[турска азбука|''g'''ö'''z'']]}} || {{МФА|[ɟø̞̈z]}} || 'око' || Централизирана; може да се претстави и како {{МФА|/œ/}}.
|pages=154–158
}}
 
 
[[Категорија:Средни самогласки]]