Разлика помеѓу преработките на „Епска народна поезија“

→‎Јуначки песни: ситна поправка
(→‎Јуначки песни: ситна поправка)
====Јуначки песни====
* [[Момчула војвода]]
* [[Марко и три наречници|Крале Марко и трите наречници]]
* [[Крале Марко ја губи силата |Крале Марко ја губи силата]]
* [[Марко Крале и црна Арапина (втора верзија)|Марко Крале и црна Арапина]]
* [[Крали Марко и мајстор Ѓуро]]
* [[Марко и цар Мурат|Марко и Мурат-бег]]
* [[Болен Дојчин]]
* [[Марко ја одменува свадбарината|Марко Крале ја укинува свадбарината]]