Разлика помеѓу преработките на „Градови во Италија“

с
нема опис на уредувањето
с
с
|[[Басано дел Грапа]]|| [[Виченца (покраина)|Виченца]]||[[Венето]]|| 40.736
|-
|[[Батипалја|Батипаља]]|| [[Салерно (покраина)|Салерно]]||[[Кампанија]]|| 50.359
|-
|[[Белуно]]|| [[Белуно (покраина)|Белуно]]||[[Венето]]|| 35.050
|[[Бјела]]|| [[Бјела (покраина)|Бјела]]||[[Пиемонт]]|| 45.740
|-
|[[Бискелје|Бискеље]]|| [[Барлета-Андрија-Трани (покраина)|Барлета-Андрија-Трани]]||[[Апулија]]|| 51.718
|-
|[[Битонто]]|| [[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 56.929
|[[Чечина]]||[[Ливорно (покраина)|Ливорно]]||[[Тоскана]]|| 26.515
|-
|[[Челје Месапика|Чеље Месапика]]||[[Бриндизи (покраина)|Бриндизи]]||[[Апулија]]|| 21.370
|-
|[[Ченто (Италија)|Ченто]]||[[Ферара (покраина)|Ферара]]||[[Емилија-Ромања]]|| 29.297
|[[Черињола]]||[[Фоџа (покраина)|Фоџа]]||[[Апулија]]|| 57.366
|-
|[[Чернушо сул Навилјо|Чернушо сул Навиљо]]||[[Милано (покраина)|Милано]]||[[Ломбардија]]|| 26.958
|-
|[[Черветери]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 26.772
|[[Комо]]||[[Комо (покраина)|Комо]]||[[Ломбардија]]|| 78.680
|-
|[[Конелјано|Конељано]]||[[Тревизо (покраина)|Тревизо]]||[[Венето]]|| 35.100
|-
|[[Конверзано]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 24.071
|[[Корато]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 44.971
|-
|[[Корилјано Калабро|Кориљано Калабро]]||[[Козенца (покраина)|Козенца]]||[[Калабрија]]|| 38.241
|-
|[[Кореџо (град)|Кореџо]]||[[Реџо Емилија (покраина)|Реџо Емилија]]||[[Емилија-Ромања]]|| 20.604
|[[Џовинацо]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 20.300
|-
|[[Џулјано ин Кампанија|Џуљано ин Кампанија]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 97.999
|-
|[[Џулијанова]]||[[Терамо (покраина)|Терамо]]||[[Абруцо]]|| 21.400
|[[Гросето]]||[[Гросето (покраина)|Гросето]]||[[Тоскана]]|| 71.263
|-
|[[Гроталје|Гротаље]]||[[Таранто (покраина)|Таранто]]||[[Апулија]]|| 31.894
|-
|[[Грулјашо|Груљашо]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[Пиемонт]]|| 38.725
|-
|[[Губио]]||[[Перуџа (покраина)|Перуџа]]||[[Умбрија]]|| 31.616
|[[Маријано Комензе]]||[[Комо (покраина)|Комо]]||[[Ломбардија]]|| 20.282
|-
|[[Марилјано|Мариљано]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 30.083
|-
|[[Марино (Италија)|Марино]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 32.706
|[[Модуњо]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 35.980
|-
|[[Молјано Венето|Мољано Венето]]||[[Тревизо (покраина)|Тревизо]]||[[Венето]]|| 26.322
|-
|[[Мола ди Бари]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 25.919
|[[Помеција]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 43.960
|-
|[[Помилјано д'Арко|Помиљано д'Арко]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 40.519
|-
|[[Помпеи]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 25.751
|[[Рим]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 2.546.804
|-
|[[Розето делји Абруци|Розето дељи Абруци]]||[[Терамо (покраина)|Терамо]]||[[Абруцо]]|| 22.978
|-
|[[Розињано Маритимо]]||[[Ливорно (покраина)|Ливорно]]||[[Тоскана]]|| 30.581
|[[Тренто]]||[[Тренто (покраина)|Тренто]]||[[Трентино-Јужен Тирол]]|| 104.946
|-
|[[Тревилјо|Тревиљо]]||[[Бергамо (покраина)|Бергамо]]||[[Ломбардија]]|| 25.736
|-
|[[Тревизо]]||[[Тревизо (покраина)|Тревизо]]||[[Венето]]|| 80.144
|[[Венеција]]||[[Венеција (покраина)|Венеција]]||[[Венето]]|| 271.073
|-
|[[Вентимилја|Вентимиља]]||[[Империја (покраина)|Империја]]||[[Лигурија]]|| 24.665
|-
|[[Вербанија]]||[[Вербано-Кузио-Осола (покраина)|Вербано-Јузио-Осола]]||[[Пиемонт]]|| 30.128