Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Корисничка страница“

с
→‎top: Јазична исправка, replaced: страница за разговор → разговорна страница
(превод на начело)
 
с (→‎top: Јазична исправка, replaced: страница за разговор → разговорна страница)
 
'''Корисничките страници''' се административни страници во [[Помош:Именски простор|именскиот простор]] и служат за организација на работата на Википедија, како и меѓусебна комуникација помеѓу корисниците. Корисничките страници исто така служат и за дискусија, оставање пораки, и во одреден дел за споделување лични податоци.
 
Корисничките страници смеат да се користат за лична комуникација само доколку таа е поврзана со работата на Википедија. Овие страници не смеат да се користат како [[Википедија:Што не е Википедија|блог или друштвена мрежа]]. [[Википедија:Список на начела|Списокот на начела]] генерално важи и за кориснички страници, а доколку начелата не се почитуваат, корисникот ќе биде опоменат преку соодветна порака на неговата разговорна страница за разговор.
 
{{Принципи и напатствија}}