Разлика помеѓу преработките на „Општина Кратово“

Додадени 36 бајти ,  пред 8 месеци
с
→‎Демографија: Правописна исправка, replaced: %) →  %) (6)
с (→‎Демографија: Јазична исправка, replaced: м2 → м<sup>2</sup>)
с (→‎Демографија: Правописна исправка, replaced: %) →  %) (6))
Во општината живеат 10 441 жители од кои:<ref name="ДЗС">{{наведена мрежна страница|url=http://makstat.stat.gov.mk/PXWeb/pxweb/mk/MakStat/MakStat__Naselenie__ProcenkiNaselenie/126_Popis_Ops_NasPolStar3112_mk.px/table/tableViewLayout2/?rxid=46ee0f64-2992-4b45-a2d9-cb4e5f7ec5ef|title=Население во Република Македонија на 31.12 по специфични возрасни групи, по пол, по општини, по години|publisher=[[Државен завод за статистика на Република Македонија]]|language=македонски|accessdate=2 мај 2018}}</ref>
 
'''10 231 (97,99&nbsp;%) се [[Македонци]]'''
 
151 (1,45&nbsp;%) се Роми
 
33 (0,32&nbsp;%) се Срби
 
8 (0,08&nbsp;%) се Турци
 
1 (0,01&nbsp;%) се Власи
 
17 (0,16&nbsp;%) се други националности.
 
Во општината не живеат Албанци и Бошњаци.