Разлика помеѓу преработките на „Епска народна поезија“

с
* Турчин низ гора врвеше
* [[Бела Јана се дави од Турци]]
* [[Мома војник го одменилаодменува татка си]]
* Неда и три синџири робје
* [[Ајрадин-паша во село Галешник]]
 
====Јуначки песни====