Разлика помеѓу преработките на „Анџело Ди Ливио“

Додадени 7.452 бајти ,  пред 10 месеци
нема опис на уредувањето
 
==Статистика==
===Клупска статистика===
''Статистиката е ажурирана на 29 мај 2005.''
 
{| class="wikitable center" style="text-align:center; font-size:90%"
|-
! rowspan="2" | Сезона
! rowspan="2" | Клуб
! colspan="3" | Првенство
! colspan="3" | Национален куп
! colspan="3" | Континентален куп
! colspan="3" | Останати купови
! colspan="2" | Вкупно
|-
! Лига
! Наст
! Гол
! Лига
! Наст
! Гол
! Лига
! Наст
! Гол
! Лига
! Наст
! Гол
! Наст
! Гол
 
|-
|| [[ФК Рома сезона 1984-1985|1984-1985]] || {{flagsport|ITA}} {{Fb team (N) Roma}} || [[Серија А 1984-1985|А]] || 0 || 0 || [[Фудбалски куп на Италија 1984-1985|КИ]] || 0 || 0 || [[УЕФА Куп на победниците на куповите 1984-1985|КПК]] || 0 || 0 || - || - || - || 0 || 0
 
|-
|| [[ФК Реџана 1919 сезона 1985-1986|1985-1986]] || {{flagsport|ITA}} {{Fb team (N) Reggiana}} || [[Серија Ц1 1985-1986|Ц1]] || 13 || 0 || [[Фудбалски куп на Италија 1985-1986|КИ]] || 5 || 0 || - || - || - || - || - || - || 18 || 0
 
|-
|| [[ФК Ночерина 1910 сезона 1986-1987|1986-1987]] || {{flagsport|ITA}} [[ФК Ночерина 1910|Ночерина]] || [[Серија А Ц1 1986-1987|Ц1]] || 31 || 1 || - || - || - || - || - || - || - || - || - || 31 || 1
 
|-
| [[ФК Перуџа сезона 1987-1988|1987-1988]] || rowspan=3 | {{flagsport|ITA}} {{Fb team (N) Perugia}} || [[Серија Ц2 1987-1988|Ц2]] || 34 || 3 || - || - || - || - || - || - || - || - || - || 34 || 3
 
|-
| [[ФК Перуџа сезона 1988-1989|1988-1989]] || [[Серија Ц1 1988-1989|Ц1]] || 33 || 1 || - || - || - || - || - || - || - || - || - || 33 || 1
 
|-
| [[ФК Перуџа сезона 1989-1990|јул.-окт. 1989]] || [[Серија Ц1 1989-1990|Ц1]] || 5 || 0 || - || - || - || - || - || - || - || - || - || 5 || 0
 
|-
!colspan="3"| Вкупно Перуџа || 72 || 4 || || - || - || || - || - || || - || - || 72 || 4
 
|-
| [[ФК Падова сезона 1989-1990|окт. 1989-1990]] || rowspan=4 | {{flagsport|ITA}} {{Fb team (N) Padova}} || [[Серија Б 1989-1990|Б]] || 29 || 2 || - || - || - || - || - || - || - || - || - || 29 || 2
 
|-
| [[ФК Падова сезона 1990-1991|1990-1991]] || [[Серија Б 1990-1991|Б]] || 36 || 3 || [[Фудбалски куп на Италија 1990-1991|КИ]] || 2 || 0 || - || - || - || - || - || - || 38 || 3
 
|-
| [[ФК Падова сезона 1991-1992|1991-1992]] || [[Серија Б 1991-1992|Б]] || 36 || 3 || [[Фудбалски куп на Италија 1991-1992|КИ]] || 4 || 0 || - || - || - || - || - || - || 40 || 3
 
|-
| [[ФК Падова сезона 1992-1993|1992-1993]] || [[Серија Б 1992-1993|Б]] || 36 || 5 || [[Фудбалски куп на Италија 1992-1993|КИ]] || 1 || 0 || - || - || - || - || - || - || 37 || 5
 
|-
!colspan="3"| Вкупно Падова || 137 || 13 || || 7 || 0 || || - || - || || - || - || 144 || 13
 
|-
| [[ФК Јувентус сезона 1993-1994|1993-1994]] || rowspan=6 | {{flagsport|ITA}} {{Fb team (N) Juventus}} || [[Серија А 1993-1994|А]] || 33 || 0 || [[Фудбалски куп на Италија 1993-1994|КИ]] || 2 || 1 || [[Куп на УЕФА 1993-1994|КУ]] || 2 || 0 || - || - || - || 37 || 1
 
|-
| [[ФК Јувентус сезона 1994-1995|1994-1995]] || [[Серија А 1994-1995|А]] || 27 || 1 || [[Фудбалски куп на Италија 1994-1995|КИ]] || 9 || 0 || [[Куп на УЕФА 1994-1995|КУ]] || 10 || 0 || - || - || - || 46 || 1
 
|-
| [[ФК Јувентус сезона 1995-1996|1995-1996]] || [[Серија А 1995-1996|А]] || 32 || 0 || [[Фудбалски куп на Италија 1995-1996|КИ]] || 2 || 0 || [[УЕФА Лига на шампиони 1995/96|ЛШ]] || 9 || 1 || [[Суперкуп на Италија 1995|СИ]] || 1 || 0 || 44 || 1
 
|-
| [[ФК Јувентус сезона 1996-1997|1996-1997]] || [[Серија А 1996-1997|А]] || 32 || 1 || [[Фудбалски куп на Италија 1996-1997|КИ]] || 4 || 0 || [[УЕФА Лига на шампиони 1996/97|ЛШ]] || 11 || 0 || [[Суперкуп на УЕФА 1996|СУ]]+[[Интерконтинентален куп 1996|ИнтК]] || 2+1 || 0 || 50 || 1
 
|-
| [[ФК Јувентус сезона 1997-1998|1997-1998]] || [[Серија А 1997-1998|А]] || 30 || 0 || [[Фудбалски куп на Италија 1997-1998|КИ]] || 6 || 0 || [[УЕФА Лига на шампиони 1997/98|ЛШ]] || 7 || 0 || [[Суперкуп на Италија 1997|СИ]] || 1 || 0 || 44 || 0
 
|-
| [[ФК Јувентус сезона 1998-1999|1998-1999]] || [[Серија А 1998-1999|А]] || 33+2<ref>Плејоф за [[Куп на УЕФА]]/[[Интертото куп|Интертото]].</ref> || 1 || [[Фудбалски куп на Италија 1998-1999|КИ]] || 4 || 1 || [[УЕФА Лига на шампиони 1998/99|ЛШ]] || 8 || 0 || [[Суперкуп на Италија 1998|СИ]] || 1 || 0 || 48 || 2
 
|-
!colspan="3"| Вкупно Јувентус || 187+2 || 3 || || 27 || 2 || || 47 || 1 || || 6 || 0 || 269 || 6
 
|-
|| [[ФК Фјорентина сезона 1999-2000|1999-2000]] || rowspan=6|{{flagsport|ITA}} {{Fb team (N) Fiorentina}} || [[Серија А 1999-2000|А]] || 30 || 2 || [[Фудбалски куп на Италија 1999-2000|КИ]] || 2 || 0 || [[УЕФА Лига на шампиони 1999/2000|ЛШ]] || 14<ref>2 настапи во третото квалификациско коло.</ref> || 0 || - || - || - || 46 || 2
 
|-
|| [[ФК Фјорентина сезона 2000-2001|2000-2001]] || [[Серија А 2000-2001|A]] || 33 || 1 || [[Фудбалски куп на Италија 2000-2001|КИ]] || 8 || 0 || [[Куп на УЕФА 2000-2001|КУ]] || 2 || 0 || - || - || - || 43 || 1
 
|-
|| [[ФК Фјорентина сезона 2001-2002|2001-2002]] || [[Серија А 2001-2002|А]] || 32 || 1 || [[Фудбалски куп на Италија 2001-2002|КИ]] || 0 || 0 || [[Куп на УЕФА 2001-2002|КУ]] || 4 || 0 || [[Суперкуп на Италија 2001|СИ]] || 1 || 0 || 37 || 1
 
|-
| [[Флорентија Виола сезона 2002-2003|2002-2003]] || [[Серија Ц2 2002-2003|Ц2]] || 21 || 0 || [[Фудбалски куп на Италија Серија Ц 2002-2003|КИ-Ц]] || 3 || 0 || - || - || - || - || - || - || 24 || 0
 
|-
| [[ФК Фјорентина сезона 2003-2004|2003-2004]] || [[Серија Б 2003-2004|Б]] || 41+2<ref>Плејоф за промоција.</ref> || 4 || [[Фудбалски куп на Италија Серија Ц 2003-2004|КИ-Ц]] || 2 || 0 || - || - || - || - || - || - || 45 || 4
 
|-
| [[ФК Фјорентина сезона 2004-2005|2004-2005]] || [[Серија А 2004-2005|А]] || 12 || 0 || [[Фудбалски куп на Италија 2004-2005|КИ]] || 7 || 0 || - || - || - || - || - || - || 19 || 0
 
|-
!colspan="3"| Вкупно Фјорентина || 169+2 || 8 || || 22 || 0 || || 20 || 0 || || 1 || 0 || 214 || 8
 
|-
!colspan="3"| Вкупно во кариерата || 613 || 29 || || 61 || 2 || || 67 || 1 || || 7 || 0 || 748 || 32
|}
 
==Титули==