Разлика помеѓу преработките на „Филип V Македонски“

 
== Рани години ==
Во раните години бидејќи Филип бил премногу млад за да извршува кралската функција,бил заменет соод неговиот роднина [[Антигон Досон]] кој владеел како регент.
Кога умрел регентот тој станал крал.Кога станал крал првин тој се успешно ги одбил нападите на [[Дарданците]] и со тоа ја обезбедил северната граница на [[Македонија]]
 
 
== Социјална војна ==
Анонимен корисник