Разлика помеѓу преработките на „ОУ „Славчо Стојменски“ - Виница“

с
Јазична и стилска исправка, replaced: Портал на основни и средни училишта во Република Македонија → Портал за основните и сре using AWB
с (→‎Надворешни врски: Отстранета непотребна категорија, removed: Категорија:Основни училишта во Македонија (2) using AWB)
с (Јазична и стилска исправка, replaced: Портал на основни и средни училишта во Република Македонија → Портал за основните и сре using AWB)
{{внимание}}
{{Без извори|датум=ноември 2009}}
<!-- Ако имате податок, напишете го после знакот = -->
{{Инфокутија - основни училишта|
|слика=
}}
 
'''Основното училиште „Славчо Стојменски“''' се наоѓа[[основно училиште]] во [[Виница]], [[општина Виница]].На 15 и 17.01.2013 година беа одржани две работилници со наставниците од предметна и одделенска настава на теми,,Говорот на телото во наставата" обучувачи Јадранка Илиева- наставник и Марина Спасова-наставник и ,,Вештини на комуникации-видови комуникации"обучувач Јордан Стојанов-училишен педагог,Наставничките Невенка Дончева и Радмила Атанасова и ученици од IV-3 одд. од ОУ„Славчо стојменски“ Виница го освоија ПРВОТО место на наградниот конкурс за изработка на новогодишна елка од амбалажен отпад распишан од Друштво за управување со пакување и отпад од пакување ЕКО-ПАК ХИТ ДОО Кочани,Посета на Американскиот амбасадор на нашето уцилиште на 27.10.2011 год,На 24.03 .2011 год се одржа меѓународен натпревар по математика ,,КЕНГУР 2011". На кој и нашето училиште зема активно учество.Се натпреваруваа ученици од 2 до 8 одд
== Учество на натпревари ==НА 18.03.2010 ГОД ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ СЕ ОДРЖА МЕГУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА ,,КЕНГУР 2010 " ВО ПОУ ,,СЛАВЧО СТОЈМЕНСКИ" С. ГРАДЕЦ ВИНИЦА
==Освоени награди==.успешните ученици на ОУ„Славчо Стојменски„ и за нивните ментори за постигнатите резултати на регионален натпревар по м,атематика:
 
== Надворешни врски ==
* [http://www.schools.edu.mk/ Портал наза основниосновните и среднисредните училишта во Република Македонија]
* [http://www.mon.gov.mk/ Официјално веб-место на Министерството за образование и наука]