Бабуна (појаснување): Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
 
'''Бабуна''' може да се однесува на:
* [[Бабуна (река)|Бабуна]] - река во Македонија;
* [[Бабуна (планина)|Бабуна]] - планина во Македонија;
* [[Бабуна (пештера)|Бабуна]] (Голема Пештера) - најголемата пештера во Македонија;
* [[Бабуна (населба)|Бабуна]] - село-предградие на Велес, Македонија;
* [[Бабунски Водопади|Бабуна]] - водопади во Македонија;
* [[Бабуна (друштво)|„Бабуна“]] - спортско-риболовното риболовно друштво од Велес, Македонија
 
;Друго
;друго
*[[ФК Бабуна]] - македонски фудбалски клуб од селоселото [[Мартолци]]
 
{{појаснување}}