Виртуелна приватна мрежа: Разлика помеѓу преработките

с
→‎Архитектура на OSI слојот 3: Јазична исправка, replaced: рутирачки → насочувачки using AWB
с (→‎Архитектура на OSI слојот 3: Јазична исправка, replaced: рутер → насочувач using AWB)
с (→‎Архитектура на OSI слојот 3: Јазична исправка, replaced: рутирачки → насочувачки using AWB)
Во овој дел се дискутира за главната архитектура на PPVPNs. Еден од предизвиците на PPVPNs вклучува различни корисници со користење на ист адресен простор, посебно на IPv4 приватен адресен простор.
ВИРТУЕЛЕН РУТЕР PPVPN
Виртуелната архитектура на насочувачот е различна од BGP/MPLS техниките, но бара модификација на постоечките рутирачкинасочувачки протоколи како BGP.
 
;VPNs ВО МОБИЛНИ ОКОЛИНИ