Разлика помеѓу преработките на „Виртуелна приватна мрежа“

с
→‎Архитектура на OSI слојот 3: Јазична исправка, replaced: рутер → насочувач using AWB
с (Јазична исправка, replaced: Рутирање → Насочување using AWB)
с (→‎Архитектура на OSI слојот 3: Јазична исправка, replaced: рутер → насочувач using AWB)
Во овој дел се дискутира за главната архитектура на PPVPNs. Еден од предизвиците на PPVPNs вклучува различни корисници со користење на ист адресен простор, посебно на IPv4 приватен адресен простор.
ВИРТУЕЛЕН РУТЕР PPVPN
Виртуелната архитектура на рутеротнасочувачот е различна од BGP/MPLS техниките, но бара модификација на постоечките рутирачки протоколи како BGP.
 
;VPNs ВО МОБИЛНИ ОКОЛИНИ