Разлика помеѓу преработките на „Начело на неопределеност“

с
→‎Толкување на матричната механика: Јазична исправка, replaced: конзистентна → доследна using AWB
с (→‎Толкување на матричната механика: Правописна исправка, replaced: подршка → поддршка using AWB)
с (→‎Толкување на матричната механика: Јазична исправка, replaced: конзистентна → доследна using AWB)
Во случај на време и место, комутатторот е комутативна врска
 
Физичкото значење на некомутативноста може да биде разберена со сметање на ефектот на прикачувачот во место и време состојби .Да речеме #  е десна состојба на позицијата со конзистентнадоследна вреност Х . По дефиниција ова значи де ====:
 
Ова посочува даека ниедна квантна состојба неможе симултано да биде и место и време .