Разлика помеѓу преработките на „Начело на неопределеност“

с
→‎Толкување на матричната механика: Правописна исправка, replaced: подршка → поддршка using AWB
с (→‎Вовед: Јазична исправка, replaced: лоцирани → сместени using AWB)
с (→‎Толкување на матричната механика: Правописна исправка, replaced: подршка → поддршка using AWB)
Кога се применува за филтри резултатот посочува дека неможе да се постигне висока резулуција и фрекфентна резолуција во исто време , конкретен пример се прашањата за резолуција на краткотрајната фуриер трансформација – доколку некој употреби широк прозорец, некој постигне добра фрекфентна резулуција за трошок на време на резолуција , додека тесен прозорец има спротивно .
 
Алтернативните теореми дават попрецизни квантитативни резултати и во временско фрекфентните анализи , одколку интерпретирајки ги временските и фрекфентните домени оделно наместоо интерпретација на граници како долна граница за подршкаподдршка во временско фрекфентниот план. Во пракса, Габоровите граници ја ограничуваат симултано временска фрефентна резолуција која може да се постигне без мешање, можно е да се постигне повисока резолуција но со трошокот на разни компоненти за сигналното процесирање . 
 
БЕНЕДИКТОВАТА ТЕОРЕМА