Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Критериуми за добра статија“

Мала промена
(Нова страница)
 
(Мала промена)
#*(а) добро напишана: нејзината проза е читка и граматички тточна;
#*(б) опфатна: да содржи важни факти;
#*(в) веродостојна и прецизна: тврдењата се веродостојни и се искористени авторитативни извори (Видете: [[Википедија:Цитирајте извори|цитирајте извори]]) кои прецизно и точно градат едно тело на публикувано и потврдено знаење и се придрижени со специфични докази и надворешни цитати; ова го вклучува постоењето на секција „Референци“ во која се наведени изворите, придружено со фусноти на соодветните места. Видете: [[Википедија:Почетен курс (Надворешни врски) Надворешен курс|употреба на референци и надворешни]] врски;
#*(г) '''неутрална:''' презентира [[ВП:НГТ|објективност и неполаризираност]]; и
#*(д) '''стаблина:''' не е тема на уредувачки војни и нејзината содржина не се менува значајно од ден на ден.