Разлика помеѓу преработките на „Прва македонско-косовска ударна бригада“

нема опис на уредувањето
'''Првата македонско-косовска ударна бригада''' била формирана на 11 ноември 1943 година во село [[Сливово]], [[Дебрца]]. Бригадата се состоела од: Батаљонот „Мирче Ацев“, Кичевскиот батаљон, Првиот косовски батаљон „Рамиз Садику“ и Вториот косовски батаљон „Боро Вукмировиќ“.
 
Освен [[Македонци]], во редовите на бригадата се бореле и [[Албанци]], [[Турци]], [[Срби]], [[Црногорци]], [[Албанци]], [[Словенци]].
 
== Формирање на бригадата ==
Анонимен корисник