Разлика помеѓу преработките на „Список на македонисти“

Нема измена во големината ,  пред 3 месеци
с
→‎Македонисти: Замена со тековна предлошка, replaced: цитирана мрежна страница → Наведена мрежна страница (9) using AWB
с (→‎Македонисти: Замена со тековен назив на предлошка, replaced: цитирана веб страница → Наведена мрежна страница (2) using AWB)
с (→‎Македонисти: Замена со тековна предлошка, replaced: цитирана мрежна страница → Наведена мрежна страница (9) using AWB)
|
|-
|[[Реџиналд де Бреј]]<ref name="matica">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://www.maticanaiselenici.com/?page=read_news&id=1879|title=Афирмација на македонистиката во светот |first=Емилија Црвенковска|accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|Australia}}
|[[1912]], [[Санкт Петербург]], [[Русија]]
|
|-
|[[Андре Мазон]]<ref name="комуникација">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://217.16.70.245/default.aspx?pBroj=945&stID=1151&pR=15|title=Интензивно трагање по меѓународна комуникација и дијалог |accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|France}}
|
|[[1898]]
|-
|[[Мјечислав Малецки]]<ref name="откривање">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://www.maticanaiselenici.com/index.php?page=read_news&id=3029|title=Откривањето на македонскиот јазик од европските лингвисти|accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|Полска}}
|
|
|-
|[[Франтишек Вацлав Мареш]]<ref name="меѓсем">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://www.idividi.com.mk/Zdravje/Medicina/461475/|title=41 меѓународен семинар за македонски јазик|accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|Чешка}}
|[[12 декември]] [[1922]], [[Прага]], [[Чешка]]
|
|-
|[[Емил Ниами]]<ref name="Русија">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://maticanaiselenici.com/?page=read_news&id=7700|title=Македонската литература во Русија|accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|Russia}}
|
|
|-
|[[Ирена Савицка]]<ref name="врски">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://www.polonistika.com.mk/polonistika/mk/istorijatnavrskite.asp|title=Историја на врските меѓу македонските и полските слависти|accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|Poland}}
|[[1944]], [[Варшава]], [[Полска]]
|
|-
|[[Миле Томиќ]]<ref name="дневник">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=AB7BFA46DE468742851FF1C28C7A832A|title=Македонистички собир во Охрид|accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|Macedonia}} / {{Flag|Романија}}
|
|
|-
|[[Карл Хрон]] <ref name="иствре">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=05C4DD44B3030E48B9138939BA4414A9|title=Историските времиња раѓаат историски луѓе|accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|Австрија}}
|[[1852]], [[Чешка]]
|[[18 март]] [[1909]], [[Софија]]
|-
|[[Ала Шешкен]]<ref name="летна школа">{{цитиранаНаведена мрежна страница|url=http://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/vesnik/108.pdf|title=XLII летна школа на меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура|language=македонски|accessdate=2011-01-27}}</ref>
|{{Flag|Russia}}
|[[1952]], [[Белорусија]]