Деловен план: Разлика помеѓу преработките

Одземени 2 бајти ,  пред 2 години
с
Правописна исправка, replaced: кои што → коишто (2) using AWB
[проверена преработка][проверена преработка]
(clean up, replaced: листа на → список на using AWB)
с (Правописна исправка, replaced: кои што → коишто (2) using AWB)
*Орална презентација - оптимистичко забавно слајд шоу и орална нарација која што е потребно да поттикне расправа и да ги заинтересира потенцијалните вложувачи во читањето на презентацијата. Содржината на презентацијата вообичаено е ограничена до главната содржина на бизнис планот, а е проследена со прикажување на клучни дијаграми кои ги покажуваат финансиските трендови и клучните репери во донесувањето на одлуката. Ако некој нов производ е предложен, а времето дозволува негова презентација, демонстрација на истиот тој производ може да биде вклучена.
*Пишана презентација за надворешните акционери - детално, добро напишан, и едноставно форматиран план наменет за надворешните акционери.
*Внатрешен операционен план - детален план, опишувајќи ги деталите кои штокоишто се потребни за менаџментот, но што можеби нема да им бидат од интерес на надворешните акционери. Ваквите планови на до некаде имаат висок степен на непристрасност и неформалност за разлика од верзијата на плановите наменети за надворешните акционери.
 
Типична структура на бизнис план за почетен вложен капитал
===Обелоденување на барањата===
 
Еден надворешен бизнис план треба да ги наведи сите легални влогови и финансиски одговорности кои штокоишто можат негативно да делуваат врз вложувачите. Во зависност од износот на паричните средства кои се покачени и слушателите на кои им е презентиран планот, неуспехот може да има сериозни легални последици.
 
===Ограничување на содржината и слушателите===