Разлика помеѓу преработките на „Градоначалник на Прилеп“

с
→‎Надлежности на градоначалникот: Правописна исправка, replaced: кои што → коишто using AWB
(→‎Список на Градоначалници на Прилеп: clean up, replaced: Листа на → Список на using AWB)
с (→‎Надлежности на градоначалникот: Правописна исправка, replaced: кои што → коишто using AWB)
* ги објавува прописите на советот во службеното гласило на општината;
* го обезбедува извршувањето на одлуките на советот;
* го обезбедува извршувањето на работите кои штокоишто со закон и се делегирани на општината;
* иницира и предлага донесување на прописи од надлежност на советот;
* го предлага годишниот буџет и годишната сметка на буџетот на општината;