Разлика помеѓу преработките на „Роман на годината (награда на Утрински весник)“

=== Добитници на наградата (Роман на годината на Фондацијата „Славко Јаневски“) ===
 
*Роман на годината за 20182019 [[НиколинаОливера Андова-ШоповаНиколова]], „Некој„Песот билсо тука<ref>https://sdk.mk/index.php/kultura/nekoj-bil-tuka-na-andova-shopova-e-roman-na-godinata-za-2018/</ref>“тажен поглед“
*Роман на годината за 2018 [[Николина Андова-Шопова]], „Некој бил тука<ref>https://sdk.mk/index.php/kultura/nekoj-bil-tuka-na-andova-shopova-e-roman-na-godinata-za-2018/</ref>“
*Роман на годината за 2017 [[Фросина Пармаковска]], „Одбројување“<ref>[https://sitel.com.mk/frosina-parmakovska-dobitnik-na-nagradata-roman-na-godinata-za-2017-godina Фросина Пармаковска добитник на наградата „Роман на годината“ за 2017 година]</ref>