Разлика помеѓу преработките на „Список на државни водачи во 1793 година“

с
→‎top: Јазична исправка, replaced: Список на лидери на држави во → Список на државни водачи во (4), список на лидери на држави → сп using AWB
(→‎top: clean up, replaced: Листа на → Список на (4) using AWB)
с (→‎top: Јазична исправка, replaced: Список на лидери на држави во → Список на државни водачи во (4), список на лидери на држави → сп using AWB)
{{SLBY|temp=SLBYn|code=|fore={{#expr:{{str mid|Список на лидеридржавни на државиводачи во 1793 година|30|4}}-1}}|year={{str mid|Список на лидеридржавни на државиводачи во 1793 година|30|4}}|aft={{#expr:{{str mid|Список на лидери надржавни државиводачи во 1793 година|30|4}}+1}}}}
Ова е '''список на лидеридржавни на државиводачи''' во [[{{str mid|Список на лидери надржавни државиводачи во 1793 година|30|4}}]] година. Во него се наведени лидерите на државите во светот, коишто постоеле во соодветната година. Се споменуваат имињата на оние лидери коишто ги заземале највисоките функции или оние со најголема моќ во државата, без оглед на обликот на државното уредување и видот на функцијата којашто ја извршувале. Како дополнителни информации се наведуваат и животниот век на лидерот и временскиот период на извршување на соодветната функција.
 
Списокот е поделен на [[континент]]ите во светот, коишто се подредени по азбучен редослед, а во делот за секој континент, исто така, по азбучен редослед се подредени државите коишто во годината се наоѓале на тој континент. Во случај да се случиле промени на функциите, наведени се имињата на сите лица коишто ја извршување таа функција подредени по хронолошки редослед во текот на годината.