Список на државни водачи во 1885 година: Разлика помеѓу преработките

→‎top: clean up, replaced: Листа на → Список на (4) using AWB
с (Kolega2357 ја премести страницата Листа на лидери на држави во 1885 година на Список на државни водачи во 1885 година: Робот: Преместена страни...)
(→‎top: clean up, replaced: Листа на → Список на (4) using AWB)
{{SLBY|temp=SLBYn|code=|fore={{#expr:{{str mid|ЛистаСписок на лидери на држави во 1885 година|30|4}}-1}}|year={{str mid|ЛистаСписок на лидери на држави во 1885 година|30|4}}|aft={{#expr:{{str mid|ЛистаСписок на лидери на држави во 1885 година|30|4}}+1}}}}
 
Ова е '''список на лидери на држави''' во [[{{str mid|ЛистаСписок на лидери на држави во 1885 година|30|4}}]] година. Во него се наведени лидерите на државите во светот, коишто постоеле во соодветната година. Се споменуваат имињата на оние лидери коишто ги заземале највисоките функции или оние со најголема моќ во државата, без оглед на обликот на државното уредување и видот на функцијата којашто ја извршувале. Како дополнителни информации се наведуваат и животниот век на лидерот и временскиот период на извршување на соодветната функција.
{{SLBY|temp=SLBYn|code=|fore={{#expr:{{str mid|Листа на лидери на држави во 1885 година|30|4}}-1}}|year={{str mid|Листа на лидери на држави во 1885 година|30|4}}|aft={{#expr:{{str mid|Листа на лидери на држави во 1885 година|30|4}}+1}}}}
Ова е '''список на лидери на држави''' во [[{{str mid|Листа на лидери на држави во 1885 година|30|4}}]] година. Во него се наведени лидерите на државите во светот, коишто постоеле во соодветната година. Се споменуваат имињата на оние лидери коишто ги заземале највисоките функции или оние со најголема моќ во државата, без оглед на обликот на државното уредување и видот на функцијата којашто ја извршувале. Како дополнителни информации се наведуваат и животниот век на лидерот и временскиот период на извршување на соодветната функција.
 
Списокот е поделен на [[континент]]ите во светот, коишто се подредени по азбучен редослед, а во делот за секој континент, исто така, по азбучен редослед се подредени државите коишто во годината се наоѓале на тој континент. Во случај да се случиле промени на функциите, наведени се имињата на сите лица коишто ја извршување таа функција подредени по хронолошки редослед во текот на годината.