Разлика помеѓу преработките на „Пријатели (ТВ серија)“

clean up, replaced: Листа на → Список на (11) using AWB
с (Јазична исправка, replaced: Њу Јорк → Њујорк (4) using AWB)
(clean up, replaced: Листа на → Список на (11) using AWB)
| last_aired = [[6 мај]] [[2004]]
| num_episodes = 238
| list_episodes = ЛистаСписок на епизоди од Пријатели
| website = http://www2.warnerbros.com/friendstv/index.html
| imdb_id = 0108778
|- style="background-color:#E0E0E0"
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 1: 1994-1995|1]]'''
! style="background:#F9F9F9;font-size:11px;font-weight:normal;text-align:left;line-height:110%" | четврток 20:30 <small>([[22 септември]], [[1994]] - [[23 февруари]], [[1995]])</small><br />четврток 21:30<small>([[23 февруари]], [[1995]] - [[18 мај]], [[1995]])</small>
| [[22 септември]], [[1994]]
| style="text-align:center" | 24.3
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 2: 1995-1996|2]]'''
! style="background:#F9F9F9;font-size:11px;font-weight:normal;text-align:left;line-height:110%" | Thursday 8:00 P.M. <small>([[21 септември]], [[1995]] - [[18 јануари]], [[1996]])</small><br />недела 22:13<small>([[28 јануари]], [[1996]])</small><br />четврток 20:00<small>([[1 февруари]], [[1996]] - [[16 мај]], [[1996]])</small>
| [[21 септември]], [[1995]]
| style="text-align:center" | 29.4
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 3: 1996-1997|3]]'''
! style="background:#F9F9F9;font-size:11px;font-weight:normal;text-align:left;line-height:110%" rowspan="5" | четврток 20:00 <small>([[19 септември]], [[1996]] - [[17 мај]], [[2001]])</small>
| [[19 септември]], [[1996]]
| style="text-align:center" | 25.0
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 4: 1997-1998|4]]'''
| [[25 септември]], [[1997]]
| [[7 мај]], [[1998]]
| style="text-align:center" | 24.1
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 5: 1998-1999|5]]'''
| [[24 септември]], [[1998]]
| [[20 мај]], [[1999]]
| style="text-align:center" | 23.5
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 6: 1999-2000|6]]'''
| [[23 септември]], [[1999]]
| [[18 мај]], [[2000]]
| style="text-align:center" | 20.7
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 7: 2000-2001|7]]'''
| [[12 октомври]], [[2000]]
| [[17 мај]], [[2001]]
| style="text-align:center" | 20.2
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 8: 2001-2002|8]]'''
! style="background:#F9F9F9;font-size:11px;font-weight:normal;text-align:left;line-height:110%" | четврток 20:00 <small>([[27 септември]], [[2001]] - [[4 октомври]], [[2001]])</small><br />четврток 20:50 <small>([[11 октомври]], [[2001]])</small><br />четврток 20:00 <small>([[18 октомври]], [[2001]] - [[16 мај]], [[2002]])</small>
| [[27 септември]], [[2001]]
| style="text-align:center" | 24.5
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 9: 2002-2003|9]]'''
! style="background:#F9F9F9;font-size:11px;font-weight:normal;text-align:left;line-height:110%" | четврток 20:00 <small>([[26 септември]], [[2002]] - [[15 мај]], [[2003]])</small>
| [[26 септември]], [[2002]]
| style="text-align:center" | 21.6
|- style="background-color:#F9F9F9"
! style="background:#F9F9F9;text-align:center" | '''[[ЛистаСписок на епизоди од Пријатели#Сезона 10: 2003-2004|10]]'''
! style="background:#F9F9F9;font-size:11px;font-weight:normal;text-align:left;line-height:110%" | четврток 20:00 <small>([[25 септември]], [[2003]] - [[29 април]], [[2004]])</small><br />четврток 21:00 <small>([[6 мај]], [[2004]])</small>
| [[25 септември]], [[2003]]