Комисија за односи со верските заедници и религиозни групи: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Ред 38:
}}
 
'''Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи на Република Македонија''' ''(скр. КОВЗРГ)''е само­сто­­ен орган на државната управа, надлежен за односите помеѓу верските заедници и ре­­ли­гиозните групи и државата. Комисијата ја следи работата на 26 цркви, верски заедници и религиоз­ни гру­пи во Република Македонија. Сегашен директор е м-р [[Звонко Муцунски]]. Центалата се наоѓа во [[Скопје]].