Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:Ehrlich91“

нема опис на уредувањето
{{Архиви|[[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива|Архива 2011]] {{,}} [[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива 2|Архива 2012]] {{,}} [[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива 3|Архива 2013]] {{,}} [[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива 4|Архива 2014]] {{,}} [[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива 5|Архива 2015]] {{,}} [[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива 6|Архива 2016]] {{,}} [[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива 7|Архива 2017]] {{,}} [[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива 8|Архива 2018]] {{,}} [[Разговор со корисник:Ehrlich91/Архива 9|Архива 2019]]}}
Abe mensur grd šo si vadel od divle [[SpecialUser:Contributions/37.25.84.11ErdzanDzemiri|37.25.84.11ErdzanDzemiri]] <small>([[User talk:37.25.84.11ErdzanDzemiri|разговор]])</small> 02:1315, 12 мај 2020 (CEST)
{{-}}
== глаголица ==
 
Може објаснение зошто се одбиени промените во врска со буквите? Не е важно дека се одбиени, нека останат како што се, ама образложение само зошто се. Т.е. од кај тој податок дека на пр., вјадјати значи види или што беше таму. --[[User:Порфирија|Порфирија]] <small>([[User talk:Порфирија|разговор]])</small> 01:05, 24 јануари 2020 (CET)
:{{Одговор|Порфирија}} Па реално над табелата стојат два извори, додека во твоиве промени немаше никаков друг извор. --[[User:Ehrlich91|Ehrlich91]] <small>([[User talk:Ehrlich91|разговор]])</small> 08:45, 24 јануари 2020 (CET)
Кои два извори? Линковите над табелата? Бидејќи не носат конкретно кон објаснение на ова прашање. Или овие што се во одговорот. Но и тие не се конкретно поврзани со тоа. Немам време подетално да се занимавам, тојпат само отворив, видов и реков да реагирам, но ако навистина сакате да направите нешто точно, разгледајте понекој научен труд, претежно не линкови од интернет, и не конкретни евангелија, туку научни трудови што се занимаваат со тематиката. Вјадјати и денес во руски, словенечки, чешки итн., значи знае (во словенечки ведти, вем, веш? - знаеш, ти текнува?), итн. Старите азбуки биле мнемонички, т.е. секоја буква си имала име, ама сите имиња на буквите правеле поврзан текст, за полесно да се учела азбуката. И оди Аз буки вјадон (јас ги знам буквите), глаголат добро јест (добро е да се зборува) (а, б, в, г, д итн.). Да барам извор ќе ми земе многу време, а го немам тоа време. Ама повеќе во научни трудови ова. Тие стари трудови ретко се објавени на интернет. Чисто како информација. Се разбира, понатаму што ќе биде, здравје.--[[User:Порфирија|Порфирија]] <small>([[User talk:Порфирија|разговор]])</small> 01:43, 28 јануари 2020 (CET)
34

уредувања