Википедија:МФА за англиски јазик: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
(Order for the)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Нема опис на уредувањето
 
|-
! {{МФА|æ}} !! {{МФА|æ}} !! {{МФА|æ}}
| l'''a'''d, c'''a'''t, r'''a'''n<ref name="oxforda">Често транскрибирано {{МФА|/a/}} за британскиот, како кај речниците на [[Oxford University Press]].</ref><ref name="badlad">Видете [[:en:Phonological history of English short A#Bad-lad split|раздвојување „bad-lad“]] за повеќе за оваа самогласка во австралискиот англиски.</ref>
|-
! {{МФА|ɑː}} !! {{МФА|ɑɹ}} !! {{МФА|aː}}