Разлика помеѓу преработките на „Проценето време на пристигнување“

с
(Бришење на "Проценето_време_на_пристигнување_(ETA)_кај_BitTorrent.jpg", беше избришана од Заедничката ризница од страна на Gbawden пор)
'''Проценето време на пристигнување''' или ПВП (анг. estimated time of arrival или ETA) е мерка за време во кое се очекува некое средство за транспорт или компјутерска датотека да пристигне на одредено место.
 
Проценетото време на пристигнување во патничкиот и транспортен сообраќај се определува врз основа на оддалеченоста од точката на поаѓање до точката на пристигање и брзината со која се движи возилото (авион, брод, воз, автомобил, амбулантно возило и сл.), додека во интернет сообраќајот врз основа на брзината со која одредена датотека пристига и неговата вкупна големина. [[File:Проценето време на пристигнување (ETA) кај BitTorrent.jpg|thumb|BitTorrent клиентот го одредува ПВП како време за кое се очекува да заврши превземањето на датотеката (пр.: 59мин. 43сек.)]]