Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:MacedonianBoy“

:::PS. Некои разјаснувачки информации: активистот на ВМРО, [[Никола Велев]], пишува дека во ноември 1903 година Мисирков дошол во Софија за да ја отпечати својата книга „За македонските работи“. Во декември, Мисирков заминал за Белград. Тука се среќава со професорот Стојан Новаковиќ, во тоа време српски министер за надворешни работи, со српскиот дипломат Света Симиќ, шеф на политичко-образовната единица на српското Министерство за надворешни работи и со српскиот дипломатски претставник во Атина, Света Николаевиќ. Од неговата нова книга Св. Новаковиќ нарача за купување на 50 единици од српската дипломатска агенција во Софија во вредност од 75 динари. [[User:Jingiby|Jingiby]] <small>([[User talk:Jingiby|разговор]])</small> 16:51, 6 мај 2020 (CEST)
:::::И сега наводно ова е доказ дека Бугарија не ги запленила и забранила книгите, туку Србија ги купила? ЛОЛ--<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 17:34, 6 мај 2020 (CEST)
::::::Според западни извори, повеќето примероци од книгата се биле уништени од активисти на ВМРО и полиција уште во Софија. [[User:Jingiby|Jingiby]] <small>([[User talk:Jingiby|разговор]])</small> 17:44, 6 мај 2020 (CEST)
3.654

уредувања