Школки: Разлика помеѓу преработките

Додадени 208 бајти ,  пред 2 години
[проверена преработка][проверена преработка]
(Одбиена последната промена (од 89.185.198.204) и ја поврати преработката 3800086 на ГП)
* „Школки“ - песна на францускиот поет [[Пол Верлен]].<ref>Пол Верлен, ''Есенска песна''. Скопје: Македонска книга, 1987, стр. 26.</ref>
* „Школките и времето“ - расказ на италијанскиот писател [[Итало Калвино]].<ref>Italo Kalvino, ''Nove kosmikomike''. Beograd: Rad, 1999, стр. 61-64.</ref>
* „Спирала“ - расказ на италијанскиот писател Итало Калвино.<ref>Italo Kalvino, ''Kosmikomike: stare i nove''. Beograd: Paidea, 2008, стр. 109-120.</ref>
* „Школка“ (''Caracola'') - песна на шпанскиот поет [[Федерико Гарсија Лорка]].<ref>Федерико Гарсија Лорка, ''Неверна жена''. Скопје: Македонска книга, Култура, Мисла, Наша книга, 1982, стр. 67.</ref>
* „Школка“ - кус расказ на македонскиот писател [[Иван Шопов]] од [[2010]] година.<ref>Иван Шопов, ''Азбука и залутани записи'', Темплум, Скопје, 2010.</ref>