Разлика помеѓу преработките на „Марија Апостолова Николовска“

нема опис на уредувањето
 
== Назначување на државни функции ==
Таа е државен советник кој работи во Владата на Македонија од 2011 година и своите должности ги обавива во владите на [[Никола Груевски]],<ref name='a1on'/><ref name='iportal'/> и во владата на [[Емил Димитриев]].<ref name='a1on'/><ref name='iportal'/> Во владата на [[Зоран Заев]] била Државен советник за човечки ресурси и нивни развој заедно со Огнен Граорковски.<ref name='ЗЗ_влада'/><ref name='iportal'/> Во 2020 година во периодот додека [[Рашела Мизрахи]] е министер за труди социјална политика Апостолова Николовска е назначена за шеф на нејзиниот кабинет.<ref name='мизрахи'/>
 
Во 2020 година во периодот додека [[Рашела Мизрахи]] е министер за труди социјална политика Апостолова Николовска е назначена за шеф на нејзиниот кабинет.<ref name='мизрахи'/>
 
Во едно соопштение на владата на Македонија од 15 мај 2018 година се наведува дека таа е дел од 91 советници и надворешни соработници кои Претседател на Владата на Никола Груевски ги имал и кои (сите заедно) чинеле 1,73 милиони долари годишно.<ref name='сооВлада'/>
 
== Политичка активност ==
Како резултат на акцијата на [[ВМРО-ДПМНЕ]] за задржување на стоте најдобри студенти во Македонија, во периодот 2011/12 година се прилкулува кон оваа партија.<ref name='VMROkampVideo'/><ref name='мизрахи'/> Веднаш потоа е назначена за Советник на Груевски. Како резултат на напредувањето во партијата Апостолова Николовска станувачлен на форумот на жени на ВМРО-ДПМНЕ.<ref name='СД'/>
 
Како поранешен советник на премиерот [[Никола Груевски|Груевски]], според А1on.mk таа била одговорна за доделување на задачи на активистите на партијата.<ref name='мизрахи'/>
Таа е дел од еден спот на партијата во кој зборува за успесите кои [[ВМРО-ДПМНЕ]] ги постигнува во образованието.<ref name='мизрахи'/><ref name='VMROkampVideo'/> Во спотот вели:
 
== Врски до социјални мрежи ==
Linkedin профил: [https://www.linkedin.com/in/marija-apostolova-nikolovska-0a5b61100] - Без многу податоци. НАПОМЕБА'''НАПОМЕНА''': на повеќе места има погрешно цитиран URL како '''mk.linkedin.com'''
 
==Литература==